I går kväll kom min mycket goda vän Maria S. hem till mig för lite mat/vin-mys och vi kalasade på havskräftor med räkor och avokado, MYCKET gott :)) Till dessert frågade Maria om vi skulle ha glass och jag föreslog då att vi skulle göra en åttio-talsklassiker, "Glace au four". Maria är ett barn av sjuttiotalet så hon frågade; Vad är det?...Hmm, eftersom jag är tjugo år äldre så fick jag en tydlig förnimmelse av nostalgi när jag berättade om ingredienserna och hur man går till väga. För dig som inte vet kan jag berätta att glace au four (eventuella stavningsmisstag får ursäktas) betyder glass i ugn och om du tycker detta låter märkligt så kan du ju bara tänka dig hur konstigt det var för trettio år sen när man inte hade hört talas om varken internet,datorer eller mobiltelefoni ;))
Man går till väga som så här, Man gör en knäckig havrebotten eller så kan man köpa färdig sockerkaka om man har ont om tid, lägger sen ett halvliters-paket vaniljglass(eller annan valfri glass)ovanpå. Sen tar man valfria bär, jag valde blåbär,hallon och mango och sen vispar man ihop en marängssmet och klär in hela skapelsen i, man måste täcka alla ytor för att inte värmen ska tränga in till glassen för fort. Strö på hyvlad eller hackad mandel och in i ugn i 200 grader ca 10 minuter tills marängen har fått fin färg. Ta ut och servera direkt!
Njuuuut..<3 Bilder kommer här
Kram Mona
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar